Spoed (0511) 469 487· Hamstra & De Ronde (0511) 462 269· Talsma & Hooisma (0511) 461 320· Van Keulen & Van de Vegt (0511) 461 424

Medicatie

Herhaalrecepten
Er zijn drie verschillende opties waarmee u herhaalmedicatie kunt aanvragen.

Telefonisch aanvragen
Kies in het telefoonmenu van ons algemene nummer optie 2 ‘herhaalrecepten’ en spreek uw naam, geboortedatum en gewenste herhaalrecept(en) in. Recepten kunt u 24 uur per dag inspreken. Na het inspreken verbreekt u de verbinding. Ingesproken recepten zijn drie werkdagen later af te halen bij de apotheek. Wanneer u meerdere medicijnen langdurig gebruikt, probeert u dan alle medicijnen gelijktijdig te herhalen.

Etiket medicijn inleveren
U kunt het etiket met uw gegevens, van uw oude medicijndoosje knippen en inleveren in de oranje medicijnbox doen bij de ingang van de praktijk.

Online bestellen
Met de online herhaalreceptenservice kunt u eenvoudig uw herhaalmedicatie online bekijken en bestellen. Op deze pagina vindt u alle informatie.

Medicatiewisseling
Zorgverzekeraars kopen uw medicijnen zo goedkoop mogelijk in, om de zorg betaalbaar te houden. Om die reden wordt er ook gewisseld van fabrikant. Deze wisseling is dus een financiële keuze en vindt niet plaats om medische redenen. Bovendien is deze keuze niet door ons genomen en mag zeker geen invloed hebben op uw gezondheid.
Heeft u problemen met een dergelijke wisseling, dan vragen wij u contact op te nemen met de medisch adviseur van uw zorgverzekeraar. Om u te helpen hebben wij op de website een brief gemaakt die u kunt downloaden en naar uw zorgverzekeraar kunt sturen. Hopelijk begrijpt u dat dit het maximale is wat we voor u kunnen doen, en we hopen dat uw problemen snel door de verzekeraar worden opgelost.

Medicijnen mee op reis

Medicijnen die onder de Opiumwet vallen, mogen niet zomaar mee op vakantie. In veel landen is namelijk het bezit en gebruik van opiaten zoals cannabis streng verboden. Gaat u op reis en moet u Opiumwetmedicijnen meenemen, dan heeft u een officieel document nodig. Binnen de Europese Schengenlanden is dat een Schengenverklaring, daarbuiten een verklaring van het consulaat of de ambassade.

Opiumwetmedicijnen
De Opiumwet verbiedt het gebruik, bezit en handel in bepaalde middelen. Het gaat om onder andere de hard/ en softdrugs, maar ook zware pijnstillers en het medicijn methylfenidaat (Ritalin®). Daarnaast  slaap- en kalmeringsmiddelen zoals diazepam en oxazepam. De Opiumwet beschrijft wat allemaal wel en niet mag voor deze middelen. Een bekend voorbeeld van een toegestaan middel voor medisch gebruik is morfine als pijnstiller. De apotheker kan u vertellen of uw geneesmiddel valt onder de Opiumwet.

Meer weten over reizen met medicijnen of het aanvragen van een verklaring?
Ga naar de website van het CAK. Hier vindt u alle informatie.

 

© 2020 - 2024 · it Peldershûs · Ontwerp & Ontwikkeling Custard